Digitale technologie heeft een revolutie teweeggebracht op tandheelkundig gebied en biedt tal van voordelen voor zowel professionals als patiënten:

  • Nauwkeurige diagnose: Digitale technologieën, zoals intraorale scanners en 3D-röntgenfoto's, stellen orthodontisten in staat om gedetailleerde beelden van het gebit en de gezichtsstructuren te verkrijgen. Dit maakt een nauwkeurigere diagnose mogelijk, waardoor een behandeling op maat kan worden gepland.
  • Gepersonaliseerde behandeling: Digitale technologie maakt het mogelijk om voor elke patiënt een op maat gemaakt kunstgebit en orthodontische aligners te ontwerpen. Dit leidt tot nauwkeurigere en esthetisch mooiere resultaten, terwijl het comfort voor de patiënt wordt verbeterd.
  • Virtuele behandelplanning: Software voor computermodellering stelt orthodontisten in staat om tandbewegingen virtueel te simuleren en behandelingen nauwkeurig te plannen. Hierdoor kunnen patiënten de verwachte resultaten visualiseren en kunnen orthodontisten de behandelingsfasen optimaliseren.
  • Verbeterde communicatie:Digitale technologieën maken naadloze communicatie mogelijk tussen orthodontisten, patiënten en tandheelkundige laboratoria. Afbeeldingen en digitale modellen kunnen direct worden gedeeld, wat de samenwerking en gefundeerde besluitvorming bevordert.

  • Kortere behandeltijd:Dankzij digitale technologie kunnen sommige orthodontische behandelingen sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Nauwkeurige planning, op maat gemaakte apparatuur en het gebruik van transparante aligners kunnen de totale behandeltijd verkorten, wat goed is voor patiënten.
  • Verbeterde ervaring voor de patiënt: Met digitale hulpmiddelen kunnen mogelijke behandelresultaten worden gevisualiseerd voordat de behandeling plaatsvindt, waardoor patiënten beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Daarnaast maken minder invasieve en nauwkeurigere procedures een tandheelkundige behandeling comfortabeler en minder stressvol voor patiënten.


MOS werkt met u samen om de beste oplossingen voor uw behoeften te vinden.

Intra-orale camera

In samenwerking met LNG Digital

3D printers
ABS - Hars

3Shape Intra-Oral Scanners

Formlabs

Contacteer ons om een catalogus aan te vragen
contact@mos.be